zondag 11 oktober 2009

wat doe je met veel venkel

tja onze buurman heeft een lochting maar blijkbaar soms te veel van hetzelfde
zo kregen we 3 grote knollen venkel
okeeee venkel is wel eens lekker en als baby waren ze er zot van ( ook goed tegen krampjes ) maar 3 knollen , hmmm vrees ervoor
een ovenschotel is het geworden genre steak parmentier (ofzoiet)
laag gebakken gehakt, laag venkel in reepjes met stukjes appel erbij voor de zoete toets, laag dikke puree en weer een beetje vlees
vanavond nog een rijstmelkbechamelsaus erop en even in de oven
of het lekker is : geen flauw idee

4 opmerkingen:

  1. Je hebt echt een leuke blog ;) ga zo door

    BeantwoordenVerwijderen
  2. soep, heel lekkere soep
    1 el olie
    1 fijngesnipperde ui
    3 venkelknollen, in stukjes gesneden (en een beetje venkelgroen voor de garnering)
    1 liter groentenbouillon
    1 dl (magere) melk
    1 borrelglaasje pastis

    Stoof de ui glazig in de olie.
    Voeg de stukjes venkel toe en laat even meestoven.
    Voeg de groentenbouillon en de melk toe.
    Voeg de pastis toe. (indien gewenst)
    Laat 30 min. koken.
    Mix de soep.
    Kruid met peper.
    Garneer met een beetje venkelgroen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. of door de risotto, awel geen drie knollen maar een gaat wel er wel in

    BeantwoordenVerwijderen